Sponsorlu Bağlantılar

19 Şubat 2010 Cuma

Doğaseverlerin gözdesi Uludağ


Doğaseverlerin gözdesi Uludağ

Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ, sahip olduğu güzellikleri, kartpostal gibi manzaraları ve buzul gölleriyle, her mevsim doğaseverler tarafından tercih ediliyor.


BURSA - Flora ve faunasının zenginliğiyle 1961 yılında “Milli Park” ilan edilen Uludağ, antik dönemde “Olympos Misios” adıyla tanınıyordu. “Tanrıların Troya Savaşı’nı izlediği yer” olarak mitolojideki yerini alan Uludağ, Osmanlının Bursa’yı fethinin ardından önce “Keşiş Dağı” adını, 1925 yılında da bugünkü adını aldı.

Bitki çeşitliliği bakımından Marmara Bölgesi’nin en zengin ormanlarının bulunduğu Uludağ, 2 bin 543 metreye ulaşan yüksekliğiyle de bölgenin en yüksek noktasını oluşturuyor.



Sahip olduğu tesislerle Türkiye’nin kış turizmindeki önemli merkezlerinden olan Uludağ, diğer mevsimlerde ise sahip olduğu yeşilin her türlü tonunun bulunduğu bitki örtüsüyle, zirveden havanın açık olduğu günlerde gözüken Uluabat Gölü ve Marmara Denizi manzarasıyla doğaseverlerin ilgisini çekiyor.



Yürümeyi sevenler, değişik zorluk derecelerine sahip parkurları takip ederek, Uludağ’ın farklı güzelliklerini görme fırsatı yakalıyor.



Bu parkurlardan en ilgi çekenlerinin başında, oteller ve volfram madenler bölgelerinden göller bölgesine ulaşılan parkur geliyor. Uludağ’ın hem kuzey hem güney manzarasını görme imkanı bulunulan parkurun sonunda doğaseverleri, buzul gölleri karşılıyor.



Uludağ’daki Kara Göl, Aynalı Göl, Kilimli Göl, Buzlu Göl ve Heybeli Göl, yükseklik nedeniyle bitki örtüsünün neredeyse bulunmadığı bu coğrafyada, farklı doğa güzellikleri sunuyor.



Kilimli Göl, dibindeki bitki örtüsünün verdiği yeşil renkle diğerlerinden ayrılıyor. “Dipsiz Göl” olarak da bilinen Kara Göl ise bulunduğu konum itibariyle etkileyici bir görünüme sahip bulunuyor.



Buzlu Göl ise ağustos ayı başlarına kadar buz kütlelerine sahip özelliğiyle, Heybeli Göl ise yaz aylarıyla birlikte sularını kaybetmesiyle dikkati çekiyor.



Diğer göllere oranla daha fazla güneş gören ve daha fazla yansımaya sahip Aynalı Göl ile Kilimli Göl, içme suyu imkanı bulunması nedeniyle diğer göllere göre geceleri kamp yapmak için daha uygun durumda bulunuyor.



Göller bölgesine, ayrıca, İnegöl ilçesine bağlı Alaçam köyünden arazi araçlarıyla da günübirlik gidilebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder