Sponsorlu Bağlantılar

21 Nisan 2011 Perşembe

Ölmeden Önce Görülmesi Gereken Yerler

Kapadokya'dan Tunus'a, Budist Tapınağından Polonya'nın yeraltındaki heykellerine kadar birbirinden ilginç eserler, oluşumlar ölmeden önce mutlaka görülmesi gerekenler listesinde.
Fabulous sitesi, Antik Çağlara ait Yedi Harika'ya alternatif olarak doğal güzellikleri de barındıran "Dünyanın Yeni 7 Harikası" listesi yapıp, bunların ölmeden önce mutlaka görülmesi gerektiğini vurguladı.
BOROBUDUR TAPINAĞIEndonezya'nın Java adasının balta girmemiş ormanında bulunan Borobudur Budist Tapınağı'nın 700 yıllarında yapıldığı sanılıyor. Bu muhteşem tapınak volkan patlaması sonucu, 1800 yıllarına dek yüzyıllarca küllerin altında kalmıştı. Farklı renkteki taşlardan inşa edilen tapınak, İnka tapınaklarını veya Angkor Wat'ı anımsatıyor.




KAPADOKYA'NIN PERİ BACALARIVolkanik patlamalar sonucu onbinlerce yılda meydana gelen inanılmaz görüntüler Türkiye'nin Orta Anadolu bölgesinde yer alıyor. Yüzyıllardır insanlara ev olarak da hizmet veren Peri Bacaları, her mevsimde, günün her saatinde bambaşka görüntüler veriyor.


BELİZE'NİN MAVİ MERCAN KAYALIĞIMeksika'nın güneyinde minicik bir ada Belize. Ama denizin içinde yine inanılmaz bir coğrafik oluşum var. Beyaz mercanların ortasında 40 metre derinliğinde masmavi büyük bir mağara. Daldığınızda bitki ve balık çeşitliliği de bu manzarayı bütünlüyor.


PASKALYA ADALARINDAKİ MOAi HEYKELLERİ
Sayıları 600'ü bulan bu devasa heykelleri kimlerin yaptığı hâlâ bilinmiyor. Heykellerin sadece yüzleri kapsaması da ayrı bir ilginç yan. Boyları en az 9 metreyi bulan heykeller, dünyanın bu ıssız adasının sessiz bekçileri. Paskalya Adası, Şili'den 5 saatlik uçuş mesafesinde.


KARELİA'DAKİ AHŞAP KİLİSE
Bundan 30 yıl önce steplerin ortasına inşa edilen kilise, Hz. İsa'nın değişimine adanarak yapılmış. St.  Petersburg'dan trenle gidilebilen Karelia'ya kışın donan göl üzerinden kar araçları ile gitmek de ayrı bir keyif olsa gerek.


KRAKOV'DAKİ TUZ HEYKELLERİ
Bir başka inanılmaz heykeller dizisi. Polonya'nın Krakov şehrinin 135 metre altında Wieliczka tuz ocaklarındaki heykeller her göreni şaşırtıyor. Dini amaçla tamamen tuzdan yapılan heykellerin sayısı 100'ü buluyor. Yerin altında aynı zamanda bir katedral da var ve şanslıysanız burada bir konser dinlemeniz de mümkün.


TUNUS'TAKİ ROMA TİYATROSU
Pek çok kişi Roma İmparatorluğu'nun en görkemli eserlerinin Tunus'ta bulunduğunu bilmez. İşte bunlardan biri, çok az bozularak günümüze dek gelmiş olan El Jem Tiyatrosu. Bir zamanlar burada ölümcül gladyatör dövüşlerinin yapıldığını hayal etmek hiç de zor olmasa gerek.


Türkiye'nin En Gözde Kumsalları 

KİLYOS
İstanbul’un en temiz denizini ve kumsalını bulabileceğiniz yegâne yer Kilyos. Karadeniz sularının hırçınlığına rağmen şehir yaşamından uzaklaşmak ve denizin tadını çıkarmak için İstanbulluların nadir alternatiflerinden biri de aynı zamanda… Burç Beach, Solar Beach gibi büyük kumsal plajlarının da yer aldığı Kilyos’un içinden kuzeye doğru gittikçe daha sakin koylar bulabilirsiniz.


KELEBEKLER VADİSİ
Akdeniz kıyılarının güney batısındaki Babadağ’ın eteklerinde yer alan Kelebekler Vadisi, kelebeklerle süslü sakin bir tatil için ideal bir yer. Karadan ulaşımın olmadığı koyda, binlerce kelebek çeşidi ile birlikte kamp tatili yapabilirsiniz. Güneşlenmekten, yüzmekten, kaya tırmanışı yapmaktan keyif alanlar için ideal bir kumsal. Özellikle ucuz fiyata keyifli bir tatil yaşamak isteyen gençlerin uğrak yeri olan vadi, bakir doğasını koruyor

PATARAAnadolu uygarlıklarından Likya’nın önemli limanlarından biri olan Patara doğanın cömertliği sayesinde Türkiye’nin en güzel kumsallarından birine ev sahipliği yapıyor. Çöl kumsalına benzeyen şifalı kumsalında güneşlenmek, hırçın dalgalı denizinde yüzmek, antik kentte dolaşmak, kum tepelerinde gün batımını seyretmek ve kır lokantasında güney mutfağı ile tanışmak sizin için ideal tatili temsil ediyorsa, Fethiye-Kaş karayolu üzerinde bulunan Patara’yı mutlaka ziyaret etmelisiniz.

DALYAN
Dalyan; Türkiye’nin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Kaunos Antik Kenti, kayalara oyulmuş kral mezarları, denizi, gölleri, padişahlara bile hizmet etmiş şifalı suları, çamur banyoları, doyumsuz tekne gezileri, Caretta-Caretta kaplumbağaları ve balığın her çeşidini bulabileceğiniz mutfağı ile cazip bir tatil seçeneği…


İÇMELER
Marmaris körfezinin batı ucundaki koyda yer alan İçmeler, adını çok sayıdaki su kaynağından alıyor. Sularının en önemli özelliği sindirim sistemine iyi gelmesi... Dağların arasına gömülmüş kanyonunda dolaşmak bambaşka bir keyif ve deneyim. Düzenli ve güzel sahil şeridi, koy boyunca uzanan plajı, konaklama tesisleri, bar, eğlence ve alışveriş merkezleri ile İçmeler’de şehir hayatının avantajlarından uzaklaşmadan dinlendirici biri tatil geçirebilirsiniz.


ÇALIŞ
Fethiye’nin Çalış Plajı yeryüzünde günbatımının en güzel seyredebileceği yer olarak biliniyor. Sıcak yaz akşamlarını serinleten esintisi, konaklama tesislerinin kalitesi, su sporlarının çeşitliliği sayesinde oldukça popüler bir yer. 2 kilometrelik plajı ile güneşin ve denizin tadına varmak için en iyi alternatiflerden biri…


KLEOPATRA PLAJI
Geniş bir kumsalı olan Cleopatra Plajı mavi bayraklı olmasının yanı sıra kıyıdan üç-dört adım atıldıktan sonra insan boyuna ulaşan derinliği ile Alanya’nın en gözde plajı... Yaz aylarında on binlerce kişiyi ağırlayan plajda kıyı boyunca tekne paraşütünden, jet skiye kadar çeşitli su sporlarından da yararlanabiliyorsunuz. Yalnızca güneşin batışının izlemek için bile muhteşem bir yer olan Cleopatra Plajı’nı mutlaka görmelisiniz.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder